A Taste of Ischia: The Ischia Safari Gala is Back!
This year's charity dinner will take place on Sunday, September 21st, at 8:30 PM with over 30 Michelin-starred chefs, master artisans, pastry chefs, and mixologists creating a memorable menu.
Karen Phillips
9/9/20253 min read


Destined to be a fantasticaaa evening! Ischia Safari 2025 kicks off with a spectacular Gala Dinner, and it’s an event you won't want to miss. Held at the breathtaking Albergo della Regina Isabella in Lacco Ameno, this isn't just a dinner—it's a journey through taste, a celebration of top-tier talent, and a way to give back to the community.
It all started back in 2015 when chefs Nino Di Costanzo and Pasquale Palamaro planned a simple four-hands dinner right on the hotel's pier. Fast forward to today, and it's become one of the most authentic and celebrated food and wine events in the country. It's a testament to their vision and the passion they've poured into it.
This year's charity dinner is set for Sunday, September 21st, at 8:30 PM. Imagine a dinner under a blanket of stars, with over 30 Michelin-starred chefs collaborating with master artisans, pastry chefs, and mixologists. They're all coming together to create a menu you won't forget.
As Chef Nino Di Costanzo explains, “Sono molto felice del riscontro che ho avuto da tanti colleghi, entusiasti quest’anno come non mai di prendere parte alla nostra Cena di Gala. È la certificazione del fatto che ormai ISCHIA SAFARI è diventato un momento di confronto tra Chef, Pizzaioli e Maestri pasticcieri oltre che l’occasione per raccogliere fondi a favore di iniziative che riteniamo meritevoli.” This translates to him being very happy with the response from his colleagues, confirming that Ischia Safari has become a key moment for chefs, pizza makers, and pastry masters to connect and raise funds for deserving initiatives.
It’s about more than just amazing food. This dinner is a fundraiser to support the charitable projects of the Ischia Saperi e Sapori Cultural Association. Chef Pasquale Palamaro continues, “Siamo orgogliosi di mettere, una volta di più, la nostra amata Isola Verde al centro della scena culinaria nazionale. Continuiamo a batterci con forza in difesa delle tradizioni di una cucina mediterranea di qualità e, a giudicare dagli Chef che comporranno questa prestigiosa brigata, non ci sentiamo affatto soli in questa affascinante sfida.” His quote highlights their pride in placing their beloved "Green Island" at the center of the national culinary scene and their commitment to defending the traditions of quality Mediterranean cuisine.
Here is the full list of who will be participating in this year's event:
Chefs
Andrea Antonini (IMÀGO DELL'HOTEL HASSLER, Rome)
Andrea Aprea (ANDREA APREA RISTORANTE, Milan)
Antonio De Matteo (RISTORANTE GUARRACINO, Casamicciola Terme, Naples)
Daniele Lippi (ACQUOLINA, Rome)
Domenico Stile (ENOTECA LA TORRE, Villa Laetitia, Rome)
Errico Recanati (ANDREINA, Loreto, Ancona)
Ettore Bocchia (MISTRAL DEL GRAND HOTEL VILLA SERBELLONI, Bellagio, Como)
F.lli Cerea (RISTORANTE DA VITTORIO A BRUSAPORTO, Brusaporto, Bergamo)
Federico Zanasi (CONDIVIDERE, Turin)
Francesco Apreda (IDYLIO BY APREDA, Rome)
Gianfranco Pascucci (PASCUCCI AL PORTICCIOLO, Fiumicino, Rome)
Giuseppe Guida (ANTICA OSTERIA NONNA ROSA, Vico Equense, Naples)
Giuseppe Iannotti (KRÈSIOS, Telese Terme, Benevento)
Luigi Cariulo (DA GIGIONE MACELLERIA & HAMBURGHERIA, Pomigliano D'Arco, Naples)
Maicol Izzo (PIAZZETTA MILU, Castellammare di Stabia, Naples)
Massimiliano Sena (LA TABLE DE COURCELLES DELLO CHÂTEAU DE COURCELLES, Courcelles-sur-Vesle, France)
Nino Di Costanzo (DANÍ MAISON, Ischia, Naples)
Oliver Glowig (TRE OLIVI, Paestum Capaccio, Salerno)
Paolo Barrale (ARIA RESTAURANT, Naples)
Pasquale Palamaro (INDACO, Lacco Ameno, Naples)
Roberto Di Pinto (SINE BY DI PINTO UNCONVENTIONAL FINE DINING, Milan)
Salvatore Bianco (LA TERRAZZA HOTEL EDEN, Rome)
Salvatore Elefante & Vincenzo Tedeschi (L'OLIVO / IL RICCIO /ZUMA CAPRI, Anacapri, Naples)
Savio Perna (LI GALLI, Positano, Salerno)
Tommaso Luongo (HOTEL BOTANIA IL MIRTO RISTORANTE, Forio, Naples)
Pizzaioli
Enzo Coccia (LA NOTIZIA, Naples)
Francesco Capece (CONFINE PIZZA E CANTINA, Milan)
Gabriele Bonci (PIZZARIUM E PANIFICIO BONCI, Rome)
Ivano Veccia (LISOLA, Forio, Naples)
Massimiliano Prete (SESTO GUSTO, Turin)
Salvatore Salvo (PIZZERIA SALVO, San Giorgio a Cremano, Naples)
Artisans of Taste
Alessandro Buono (DISTILLERIE ARAGONESI, Ischia, Naples)
José Carlos Prieto Bautista (JAMONES JOSELE E HIJOS, Las Palmas, Fuerteventura)
Mini Caseificio Costanzo Alessandro Costanzo (MINI CASEIFICIO COSTANZO)
Vesuvius Magma Gin Maurizio De Fazio (VESUVIUS MAGMA GIN, Naples)
Vito Elia (BARISKIA CATERING, Forio, Naples)
Pastry Chefs
Antonino Maresca (ANTONINO MARESCA PASTRY CONSULTANT, Meta, Sorrento)
Benito Odorino (PASTICCERIA BENITO, Casal Di Principe, Caserta)
Carmine Di Nardi (CDN PASTRY PROJECTS)
Gabriele Vannucci (PASTRY CHEF)
Galileo Reposo (D.REAM INTERNATIONAL, Milan)
Gianluca Fusto (FUSTO MILANO, Milan)
Giuseppe Amato (GIUSEPPE AMATO WORLD BEST PASTRY CHEF 2021-2022 LES GRANDES TABLES DU MONDE CHEF PASTICCERE, Cerveteri, Rome)
Loretta Fanella (LORETTA FANELLA PASTRY LAB, Stagno-Collesalvetti, Livorno)
Nello Iervolino (INDACO L'ALBERGO DELLA REGINA ISABELLA, Lacco Ameno, Naples)
Raffaele and Gianfranco Romano (GRAN CAFFE' ROMANO, Solofra, Avellino)
Sal De Riso (PASTICCERIA SAL DE RISO, Tramonti, Salerno)
Salvatore Capparelli (PASTICCERIA CAPPARELLI, Naples)
Simone Bonini (ANASTASIA BISTROT, Scandicci, Florence)
Tommaso Foglia (PASTRY CHEF, Nola, Naples)
You can find all the information and tickets on their website. It's a chance to enjoy an unforgettable evening while supporting a great cause.